jempas.se - jempas shoppingspree!

Alla inlägg under april 2009

Av jempa - 4 april 2009 21:54

 

Godis och påsk-tupp till mig! 


Mamma och pappa var ju här förut idag, dom hade med sig påskgodis och en söt liten påsk-tupp till mig :) Gulligt! *tack!* Dessutom hade mamma gjort en sockerkaka som hon hade med sig, jättesmarrigt!


Var hos syrran nu ikväll och tittade på Robinson, hon var valpvakt till en söt, liten Molly som hade massa spring i benen :) Så gullig så!


Kom typ nyss hem, har tagit kvällens penicillin och ska snart lägga mig i sängen tillsammans med David, vi ska zappa lite och se om vi kan hitta något sevärt. Men jag är jättetrött så kommer säkert somna ganska fort.

 

Sov gott alla!



Av jempa - 4 april 2009 15:08

Tack söta ni för alla fina ord! <3

 

Sov halvbra inatt, svettades som en tok och vaknade flera gånger. Men klev upp vid 10 iaf så det blev iaf några timmars sömn, skönt! Hade dock svårt att somna inatt, försökte komma ihåg allt som läkaren sagt, allt känns väldigt diffust och nästan som en dröm, vad han svarade på några av mina frågor kommer jag inte äns ihåg. Jobbigt. Men hade jag fått något negativt svar borde jag ha kommit ihåg det.

Men det känns bra iaf, att nu håller dom koll på en, så man förhoppningsvis blir frisk snart och att det "bara" är urinvägsinfektion och inget mer.


Jaja, nog om detta! :) Snart kommer mami och papi hit på lite kaffe och kaka. Blir trevligt! Ikväll blir det förmodligen Robinson med systra mi! Jag står för ostbågarna och hon för sodastreamern ;)


Tjarrå!

Och tack ännu en gång för att ni är så gulliga! *puss*

Av jempa - 4 april 2009 01:09

Alltså, vilken ROLIG fredag vi har haft. Eller så kanske inte.


Det började med att jag blev asless på att jag hade feber, andra dagen i rad, som jag har haft till å från i över en månad, tillsammans med halsont.

Så jag ringde Primärvården här i centrum, jag fick en tid så jag och David traskade upp dit. Fick komma in ganska fort, och läkaren där lyssnade på hjärtat, tog blodtryck, kollade snabbsänkan och tittade lite i halsen.

Men när hon lyssnade på hjärtat tog det en vääldig tid, hon sa att hon skulle hämta en till läkare som fick lyssna. Jag blev mer och mer orolig under tiden vi fick vänta innan han dök upp.

Fick sedan svar att snabbsänkan visade inget speciellt.

Men däremot visade det sig att dom hör blåsljud på hjärtat. Så dom skickar en remiss till infektionsavdelningen på sjukhuset, och ordnar samtidigt en taxi till oss som tar oss till akutmottagningen.


Där fick vi vänta kanske 30 minuter innan jag fick komma in. Den här gången fick inte David följa med, utan han fick vänta i väntrummet medans jag blev tillsagd att ta av mig helt på överkroppen och ta på mig en sån där fin skjorta..

Fick lägga mig på en brits och sköterskan skulle börja med att kolla EKG, så hon sprutar på nåt kallt, vatten tror jag, och sätter fast sånna där ploppar på typ hela mig. Scary! Blev tillsagd att försöka slappna av, vilket såklart inte var så lätt! Vid det här laget var jag DÖRÄDD och såg framför mig hur jag låg i operationsrummet för att byta hjärta med någon. Typ.

Ja iaf, efter EKG provet så tog hon blodprov och blodtryck. Blodtrycket var högt även denna gången (även på primärvården), jag hade 133/89. Det där 89 borde ligga runt 70, men hon antog att jag var nervös, och jag kunde inte annat än hålla med henne.

Därefter fick David komma in och vi blev tagna till ett eget litet rum. Satt där och väntade kanske 5-10 minuter på doktorn. När han kom så sa han att EKG kurvan såg bra ut, och han lyssnade på mitt hjärta, och han hörde också dom där blåsljuden, men han sa att det var väldigt vanligt, 30% av befolkningen har sådär.

Men blodprovet hade han inte fått svar på än vid det laget, så vi fick vänta över 1,5 timme! Kan ni förstå vilka hjärnspöken som började dyka upp i mitt huvud?! Alla möjliga sjukdommar var jag säker på att jag hade till slut.


När han till slut kom in så berättar han att mina värden var bara bra. Och jag kunde pusta ut. Innan han gick så frågar han om jag inte har haft några andra problem, typ med kisseriet. Näe, inte mer än att jag har fått kissat lite oftare än vanligt, sa jag. Det trodde jag ju berodde på febern, för när man e sjuk kissar man ju mer.

Ja, du kan ju lämna ett kissprov för säkerhetsskull iaf då, sa han. Så det fick jag också göra, efter att sköterskan hade tagit en blododling, så det var bara att ta fram andra armen så hon fick sticka mig. Och hon höll på läänge den här gången, var väl mer blod dom ville ha.

Det där blodet ska skickas iväg och dom kommer ringa mig till veckan, måndag eller tisdag. Och då, oavsett svar, så ska jag få en tid för att göra ultraljud på hjärtat. För att se om det är något fel med hjärtklaffarna...usch läskigt. Men David ska följa med då, det känns ganska givet. Allt som har med hjärtat att göra känns obehagligt.


Men det sista jag gjorde var att gå och kissa och lämna det där kissprovet. Jag gick in i vårat rum igen och började byta om lite smått, ville ju vid det här laget inte ha den fina skjortan på mig längre som ni kan förstå.. =)

MEn så kommer läkaren in igen, och säger "Du har urinvägsinfektion". OKEJ, sa både jag och David, och jag fattade ingenting. Men jag har ju inte haft nåt ont! Alls! Bara kissat lite mer. Konstigt.

Och det kunde även förklara min feber, sa han. Så han gav mig 2 penicillintabletter, har precis tagit en och ska ta den andra imorgon bitti. Sen skulle han skicka ett recept elektroniskt, så jag ska på apoteket imorgon och hämta resten av kuren, som jag ska äta i 5 dagar.


Men vad skumt! Det är alltså urinvägs infektion! Det har jag aldrig haft!

Jag frågade om hur vi skulle göra med hjärt-ultraljudet, om det fortfarande var nödvändigt, och det tyckte han ändå att jag skulle göra, för att vara på den säkra sidan. Och det kan jag hålla med om, har man blåsljud kan det vara skönt att se så det inte är något allvarligt.

Men vilken HIMLA tur att han kom på att jag borde lämna kissprov!


Nu luktar jag inte hallon under armarna som ni kanske förstår, vilken hemskt jobbig dag psykiskt jag har haft! Ska ta en skön dusch och äta något, är jättehungrig! Sedan sova. Himla trött också.

Natti natti!

Av jempa - 3 april 2009 19:19

                            

Vilken mysig och rolig film! Men sorglig också, ögonen är inte speciellt torra på slutet.

Jennifer och Owen passar så bra tillsammans, dom borde va ett par irl :)


Den får 3 stjärnor av mig.

* * * * *

Av jempa - 3 april 2009 15:22

Jag jobbar ju på en skola, så idag gick jag till sjuksyster för att berätta om mina sjukproblem =) Jag sa allt om tandinfektionen, att jag ätit penicillin men det blev inte riktigt bra, men att det e bättre nu, bla bla bla..

Så hon kikade i halsen och såg ju att det var lite svullet, inte så rött iaf o det var ju bra. Men halsinfektion sa hon att dte kunde vara, eftersom jag även har lite feber då och då.. Men hon tyckte jag skulle vänta över helgen innan jag kontakta läkare, som om det skulle bli en skillnad över helgen när jag har haft halsont i över 1 månad. Inte så värst troligt direkt.


Men så jao, jag vet inte jag, vet inte om ja ska ringa tandläkaren eller vårdcentralen..?.. Eftersom tandinfektionen inte är helt bra än. Eller så är det jag som är petig?!

Jaja, är det inte bättre till veckan blir det nån av dom.. att ha feber är riktigt tröttsamt. 


Av jempa - 2 april 2009 18:29

Idag har jag tvättat, kul värre.. not. Men det måste ju göras.

Har haft ont i halsen idag också, som alla andra dagar nuförtiden. I över en månads tid nu.. *suck* Är alldeles svullen bak i svalget och röd, på samma sida som tandinfektionen, så jag förmodar att det har något med den att göra. Det är ju fortfarande inte riktigt bra vid tanden. Bättre, men inte riktigt bra.


Bläääää




Av jempa - 2 april 2009 15:50


H&M har fått in en ny blus, den skulle kunna användas såhär!


Av jempa - 1 april 2009 19:23

                        

Svarta dojjor och blå/turkos hoodie


Jag och Therese hade supertrevligt idag! (förutom på McD möjligtvis när kassörskan missade att fråga oss om vi ville ha plusmeny, så då sa vi till, hähä, med tanken att vi skulle få varsin plusmeny, eftersom man ska få det gratis om dom glömmer fråga, men så fräser hon till oss och säger att hon visst frågat oss men att vi sa att vi inte ville ha!!! VA FAN, hon frågade oss verkligen inte, sen ignorera hon oss totalt när vi sa att hon inte alls frågat..blä, blir spyless på sånt skitfolk).

Men iaf så hittade vi 2 par fina glasögonbågar, sen efter det gick vi på Stadium och kollade efter Reebok-skorna åt mig, fick till slut tag på rätt storlek. 36 var för litet och 37 för stort, så jag fick 36,5 och dom var som gjutna efter mina fossingar. Konstiga storlekar på den där modellen eftersom jag ibland har 37, och ibland 36. Det här e första gången jag fick ta mittemellan.. weird.

Sen gick vi på stan och kikade lite, hittade en mysig hoodie på Cubus, blir soft att ha på jobbet, där även skorna kommer användas mestadels. Viktigt att ha bra grejjer på fötterna när man går hela dagarna som jag gör.

 

Presentation

Jenny heter jag, men kallas för Jempa. Bor tillsammans med min man och våran son i Sundsvall.

Förutom min familj så älskar jag inredning, mode och att resa! Att blogga är också kul och jag har haft den här bloggen sen 2006(!) :)
Lämna gärna en komment

Fråga mig

46 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skapa flashcards