jempas.se - jempas shoppingspree!

Direktlänk till inlägg 23 februari 2011

Efterlängtad post!

Av jempa - 23 februari 2011 15:45

   

Idag fick jag verkligen ett efterlängtat brev! Svaret från cellprovstagningen. Och det var normalt denna gången också! *hurra!* Detta var alltså 5e och sista året jag gick på Kvinnokliniken efter den där operationen av cellförändringarna som jag hade. Jag har fått gång 1gång per år o lämnat prov. Jag uppmuntrar ALLA att gå o lämna cellprov, ja inte killar dårå, hehe. Det e vanligare än man tror med cellförändringar! Och jag hade ingen aning om att jag hade det, då 2005. Det är det som e lite läskigt, det ger väldigt sällan några symtom. Så gå o lämna cellprov om du itne gör det när du får kallelse! *onda ögat på!*


Ja så nu kommer jag hädanefter bara behöva gå på Vårdcentralen vart 3e år, precis som alla andra "normala" :) Känns sköönt!


Ja, dessutom fick jag dom där 2 Gilmore Girls-boxarna! Trevligt värst! Men det kändes mer bara som en bonus om man jämför med brevet från självaste överläkaren på Kvinnokliniken :)


*me happy 2 day!*

 
 
Ingen bild

Erika

23 februari 2011 20:45

Vad härligt. =)
Jag går alltid när jag blir kallad,är det nåt vill man ju veta det så fort som möjligt.
Ha en fortsatt bra kväll!

jempa

23 februari 2011 21:27

*tummen upp* :)

Ha en bra kväll!

 
Ingen bild

Malin

23 februari 2011 20:54

Gör det ont att lämna cellprov? har fått tid imorgon (första gången) och är skitnervös! :/

jempa

23 februari 2011 21:26

Det kommer gå bra för dig! Det är över på någon minut! Det kan ila till litegranna i magen när dom tar själva provet från livmodertappen, men jag kan inte påstå att det gör ont direkt. Och dessutom är du klar alldeles efter så det e ingen fara :)

Vad bra att du går o kollar dig! :)

 
Ingen bild

Mette

23 februari 2011 21:01

Jahaa så det är bara 5 år man går?!

Då har jag 2 år kvar då... hoppas det inte kommer tillbaka! Måste boka ny tid, eftersom jag fött barn & inte kunde sist i januari!

jempa

23 februari 2011 21:29

BARA 5 år?! Jag tycker det räcker jag :D Det sägs att den största risken att få tillbaka cellförändringar är dom 1-2 åren efter en operation. Så 5 år är nog rätt bra ändå.
Men sen går man ju som sagt var 3e år, o det e ju skönt också.

Lycka till vid din kommande provtagning! :)

 
Ingen bild

Sandy

23 februari 2011 21:04

Så glad för din skull!
Puss

jempa

23 februari 2011 21:30

Tack sweetie! Känns verkligen som en sten lättat från hjärtat :D

Puss

 
Kristina

Kristina

23 februari 2011 22:20

Vad skönt att få sånna positiva besked!!!

http://kissegirl.bloggagratis.se

 
Veronica

Veronica

23 februari 2011 22:21

Åh vilken lättnad! Va skönt för dej!

http://ceekay.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Malin

24 februari 2011 15:42

Hej
ville bara skriva att jag nu tagit cellprov jag med! och det var inte allt för farligt :) ömmar lte nu efteråt tycker jag. Är nog mer nervös att provsvaren kommer visa nåt :/ fick du operera dina förändringar eller vad hände? om du vill berätta :)

jempa

24 februari 2011 15:52

Hej!
Vad skönt att det gick bra :) Det är ju över rätt fort.
Jo, jag tog mitt första cellprov 2005 (då jag var 23), o där visade det sig att jag hade den värsta gradens cellförändringar (dom delas upp i 3 grader. 1a är lätta och 3e måste opereras bort). Så jag fick tid för mikroskopi någon månad senare där dom tittar med mikroskop hur själva förändringen ser ut och om det t.o.m har utvecklats till cancer *hemska tanke!*. Men hon såg att det "bara" var en vanlig cellförändring men att jag förmodligen har gått med den rätt länge eftersom den hade utvecklats så pass mycket att det var 3e gradens, och efter den graden är det cancer. Så jag är så HIMLA tacksam över att jag verkligen gick o lämnade provet. Annars vet jag inte hur det skulle ha sett ut för mig i dag...
Men många cellförändringar går över av sig själv dessutom!
Så jag fick tid för operation där jag blev sövd och dom tog bort en liten del av livmodertappen. Sedan skickas den biten till labb och dom kollar så att det dumma är borta och att det dessutom finns goda celler runt allt det dumma. Då vet dom att allt är borta. Och så var det för mig. Vissa har otur och får t.o.m ta bort lite till för att allt inte e borta.
Och ja, nåt mer än så var det inte. Sen har jag fått gått på kontroller 1 gång/år i 5 år.

mm, jobbigaste biten är ju att vänta på svar, men det går säkert bra! Dom flesta klarar sig ju från sånt här :) Även om det e rätt vanligt.
*kramar*

 
Sandra

Sandra

24 februari 2011 17:07

härligt med bra provsvar ! :) Ingen förtjänar att gå igenom cellförändringar, bra att du är frisk nu :)

http://sandrasg.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av jempa - Söndag 24 maj 19:01

Vi var på väg att köpa ett skalset på Marketplace, men när det uppdagades att det inte hade gummihällor så struntade vi i det, det kändes ändå ganska avgörande. Men så såg jag att Lager 157 hade erbjudande nu på skalset, 350 spänn! Perfekt ju :) ...

Av jempa - Fredag 22 maj 21:28

Sååå söta kläder så kunde inte låta bli! Kappahl levererar! Den där dressen hade Jason även i somras när han bara var 2-3 månader, så gullig! Så passade på att köpa en ny i hans nuvarande storlek innan han blir för stor för dessa plagg. Men hur...

Av jempa - Tisdag 19 maj 15:12

Igår åkte vi på en liten utflykt till Naturlekplatsen i Övre Bredsand. Hade bara läst om den på Sundsvalls Kommuns fb för två år sedan då den precis blivit klar, oklart om många vet om den egentligen för har annars inte hört om den sen dess. Så ...

Av jempa - Söndag 17 maj 21:22


Söndagkväll igen då, går inte veckorna väldigt fort? Jag börjar redan gruva mig inför att börja jobba igen till hösten :/ Ny chef dessutom gör inte saken bättre. Gruvsamt.. Jag vill vara med Jason jämt!! Hehe :) Men helgen var mysig iaf! Jag och ...

Av jempa - Tisdag 12 maj 15:24

Idag lunchade vi med Pia på Invito! Ääntligen fick vi ses! Vi har ju inte setts pga Corona, tror det e minst 2 månader sen vi sågs. Men eftersom vi alla är friska så passade vi på att ses. Men alltså, på Invito var det proppat med folk! Och det ...

Presentation

Jenny heter jag, men kallas för Jempa. Bor tillsammans med min man och våran son i Sundsvall.

Förutom min familj så älskar jag inredning, mode och att resa! Att blogga är också kul och jag har haft den här bloggen sen 2006(!) :)
Lämna gärna en komment

Fråga mig

46 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok

Följ bloggen

Följ jempas.se - jempas shoppingspree! med Blogkeen
Följ jempas.se - jempas shoppingspree! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se