jempas.se - jempas shoppingspree!

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2019

3 månaders vaccinet

Av jempa - Torsdag 1 aug 08:39

I förrgår var vi på BVC för tillväxtkontroll och vaccination.
Lillhjärtat vårat är nu 62 cm lång, 6430 gram tung och med ett huvudomfång på perfekta 40,5 cm. Följer sina kurvor fint, så skönt! Besöken på BVC är inte lika täta nu som i början så nu var det en månad sen vi var där sist så det var skönt att få lite koll, speciellt på vikten så man vet att han får i sig så mycket som han ska :)

Han fick vaccinet också, två sprutor i benen, samtidigt. Han var så duktig! Blev lite ledsen men det gick över fort.
Vaccinets fördelar/nackdelar kan man fundera på länge egentligen. Men det som gjorde att vi valde att ge honom det var tanken på om han skulle bli sjuk i någon av desss sjukdomar så skulle jag aldrig kunna leva med mig själv om man vet man hade kunnat förhindra det. Sen att man inte heller vill att han ska smitta barn med sämre imunförsvar pga någon sjukdom.
Så dessa "normala" vaccin som är beprövade i flera år och som även jag fick som liten, kommer han få. Några extra vaccin skippar vi, som t.ex svininfluesa-vaccinet, så länge han är frisk i övrigt så känns det bara som en onödig risk att ge.

Berätta gärna hur du tänker kring vaccin, det är ganska intressant ändå :)

Sedan på natten fick lillstackarn feber, 38,2 och han var så ledsen, så synd om han! Så han fick sova i sängen med oss och vi höll koll på tempen ända till morgonen då han började bli piggare igen. Vi hade köpt alvedon suppar, men det var ju heeeelt värdelöst! Den gled undan hela tiden och Jason spände sig o skrek.. hemskt. Ska köpa alvedon i flytande form till han nästa gång jag är på apoteket. 


Bjuder på en till bild på Jason från häromdagen när han var på strålande humör :)

 
 
Ingen bild

Ulrika

Fredag 2 aug 00:45

Tänker lika som du ang vaccin.
Ett tips ang alvedonsupparna om du inte redan visste det är att den trubbiga sidan ska in först, jag gjorde alltid tvärtom innan en barnsköterska visade, och efter att jag tagit den sidan först har det gått jättebra :)

jempa

Fredag 2 aug 11:03

Precis! Vi tog fel sida först märkte vi men när vi skulle testa igen med den trubbiga sidan först så gick det ändå inte bättre :( han var så varm så den typ smälte o gled undan hela tiden, blev bara massa kladd till slut. Får kanske testa igen nästa gång han behöver ha alvedon, men kommer nog köpa hem en i oral form åxå så det finns hemma :)
Tack för din kommentar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av jempa - Söndag 20 okt 22:31


Idag föll dom första snöflingorna för denna säsong. Och Jasons första snö! :) Men det känns så tidigt med snö redan, visst, de kommer försvinna, men ändåå.. jag känner mig inte alls redo för en vinter. Aja, bara hoppas den blir lika lättsam som...

Av jempa - Tisdag 15 okt 22:16


Gröt börjar bli mer o mer okej för lillkillen våran :) Idag har vi inte gjort speciellt mycket, jag dras med förkylningen fortfarande! Blir galen! På torsdag är det 3 veckor?! När jag trodde jag var på väg att bli bättre så vaknade jag upp o v...

Av jempa - Lördag 12 okt 20:31

Vi drog iväg en beställning till H&M förut med plagg till Jason. Gillar ljusa färger på hans kläder nu, tycker han e så fin i beige o vitt! Hittade även en del fint på rean, den söta västen och jackan t.ex! Så dom beställde jag i lämpliga storleka...

Av jempa - Torsdag 10 okt 17:57


Jag vet inte, skrev jag om stolarna jag beställde från Jotex? Jo, jag tror det. Iallafall, vi är jättenöjda med dom! Så mycket skönare och stabilare än vad jag trodde dom skulle vara. Häromdagen beställde jag även en vas därifrån som ska stå i...

Av jempa - Torsdag 10 okt 17:50


Jag äääälskar printet med kaninerna, så sött! Känns som just detta set tar slut fort men denna gång han jag haffa det sista paret, i just Jasons storlek också så det var perfekt! Han kommer va så gullig i dessa tror jag! Gillar verkligen Kappahls ...

Presentation

Jenny heter jag, men kallas för Jempa. Bor tillsammans med min man och våran son i Sundsvall.

Förutom min familj så älskar jag inredning, mode och att resa! Att blogga är också kul och jag har haft den här bloggen sen 2006(!) :)
Lämna gärna en komment

Fråga mig

46 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok

Följ bloggen

Följ jempas.se - jempas shoppingspree! med Blogkeen
Följ jempas.se - jempas shoppingspree! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se