jempas.se - jempas shoppingspree!

Direktlänk till inlägg 19 april 2013

första mc-turen

Av jempa - 19 april 2013 16:30

tog lite kompledigt idag, en timma bara men ändå. Har tyckt att den här veckan har varit såå himla lång, kan iofs bero på mötet vi hade igår så jag var inte hemma förrän typ 19..

Men iaf, jag och David ska ut på en liten mc-tur. Ska faktiskt bli rätt mysigt!


Bjuder på en video från förra året, första gången vi åkte på en liten tur.. då var man lite nervösig ;)



https://www.facebook.com/photo.php?v=10151225225495955&l=6217630856818771429

och tryck på HD så blir kvalitén liiite bättre iallafall.


 
 
Ingen bild

Sara

19 april 2013 22:50

Hej!
Har lite frågor om Dubai. Vi har så himla svårt att bestämma oss för vilket område vi ska boka hotell i. Deira har vi nog uteslutit men kvar finns Bur Dubai, Tecom / Al Barsha. Hotellen nära jumeirah ,marinan och Burj Khalifa känns som om de ligger liite över vår tänkta budget :) Det finns väl inget riktigt "centrum" i Dubai om jag har förstått rätt? Men man tar sig väl lätt med metron typ överallt. Vilket område skulle du rekommendera? Sen undrar jag om er dag på Ferrari World, hur mkt kostade det och hur tog ni er dit?

jempa

20 april 2013 09:10

Hej! Vad roligt med lite frågor och vad kul att ni ska till Dubai! Underbar stad!
Vi bodde i Bur Dubai båda gångerna vi var dit, och vi har varit nöjda med det området. Så det rekommenderar vi. Det finns ju "små" (läs normalstora) gallerior lite här och där så det är aldrig långt till shopping. Även om det är Dubai Mall som är den bästa och största gallerian. Vi var dit nästan varje dag (man går inte igenom den gallerian på en dag direkt) och det tog ungefär 10-15 minuter att ta sig dit med taxi, beroende på trafik. Metron åkte vi också några ggr, den är himla smidig och den stannar på många ställen. Sedan kan man däremot få gå en liten bit för att komma dit man vill, dock inga längre sträckor. Så är man lat är taxi bra, det e rätt billigt :)
Jag skulle säga att centrum i Dubai är där Dubai Mall och Burj Khalifa är, men det finns så mycket annat man vill se också och sträckorna där emellan är rätt stora (som Burj Al Arab, ligger en bit ifrån Dubai Mall), allt ligger inte samlat inpå varann.
Oj, kommer inte riktigt ihåg vad Ferrari World kostade, men vi fick det billigare för vi åkte tillsammans med andra via Apollo, så resebyrån hade som ett erbjudande där på just den "utflykten". Så vi fick resan dit och entren till ett pris lixom.
Men om du googlar på ferrari world hittar du säkert information. Det ligger ju i Abu Dhabi så det tog några timmar att åka dit, men det var de lätt värt! :)
Sedan måste jag bara tipsa om vattenlanden som finns i Dubai! Wild wadi wadi är riktigt kul! sedan har Atlantis hotel ett vattenland också, det är nyare och har en privat strand också (ligger ute på Palmen). Men wadi wadi-parken tyckte vi nog var snäppet roligare. Men testa båda om nu får chansen :)

 
Ingen bild

Sara

24 april 2013 14:45

Tack för svaret. Har dock fortfarande inte lyckats bestämma vilket hotell vi ska ta. Nu verkar det som om det står mellan ett i Bur Dubai eller ett i Marinan, så jag måste bara ställa en till fråga. Det verkar ju att som om vilket område man än väljer så är man nära några sevärdheter och långt ifrån andra. Bur Dubai känns ju spännande för att det tydligen ska vara ett rätt livligt område där det bor vanlig befolkning..och sånt gillar jag..men samtidigt har vi lyckats hitta ett hotell i marinan med underbar utsikt för mkt vettigt pris...men blir det "tråkigt" att bo i marinan, det kanske bara är ett ställe man åker till nån kväll/e.m och äter o går runt lite i?! Vilket område skulle du välja till er nästa resa om du fick välja fritt? :)

jempa

24 april 2013 20:12

Om du har lyckats hitta ett billigt hotell i marinan så tycker jag ni ska välja det. Då har ni hyffsat nära till Mall of Emirates (gallerian me slalombacken) och The Palm. Ja precis, det är rätt stora avstånd mellan alla sevärdheter så ni kommer ändå behöva åka runt lite, det kommer man inte ifrån om man vill se lite, oavsett vart man bor. Om vi skulle åka tillbaka skulle jag inte ha något emot att prova ett nytt område att bo på, Marinan är himla fint så kanske blir där nånstans nästa gång, vem vet :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av jempa - 29 december 2023 19:47


Ett till inlägg på en o samma dag?! Sjukt ju.. :) Iallafall, var med en kompis på Birsta City idag. Egentid yeay!! Det var sååå skönt att bara strosa runt där i lugn o ro.. Vi kikade lite på rean och jag hittade faktiskt lite till mig själv, vilk...

Av jempa - 29 december 2023 07:27

Heej! Som ni märker så är det ingen vidare aktivitet här på min blogg nuförtiden. Appen jag använder för att blogga är rätt urusel och bilderna blir knas om man läser i mobilen.. så det känns ju inte alls lika roligt då. Jag hoppas det kommer någon r...

Av jempa - 1 mars 2023 20:03

Hejsan svejsan så dök det upp ett inlägg här! :) Idag fyller ju Leon 1 år?! På riktigt, åren går inte så fort som när man har småbarn! Så nu är han lixom ingen bebis längre heller, galeeet! Idag firade vi honom bara vi. Och på lördag har vi...

Av jempa - 25 december 2022 21:17

God Jul på er alla fantastiska bloggläsare! Ja alla fyra! :) ne men har faktiskt lite fler läsare än ap o bara det är ju helt otroligt?? Hur som helst, Jason var inte på foto-humör när jag skulle ta julbilderna, därav flest bilder på Leon :D S...

Av jempa - 21 december 2022 11:21

Julrean startar tidigare nuförtiden, förr var det väl alltid på juldagen de drog igång? Jag har iaf redan gjort lite fynd, detta är från Åhlens: Så en filt och en ljuslykta. 50% rabatt på båda. Har kikat på sån filt förut så det kändes li...

Presentation

Jenny heter jag, men kallas för Jempa. Bor tillsammans med min man och våran son i Sundsvall.

Förutom min familj så älskar jag inredning, mode och att resa! Att blogga är också kul och jag har haft den här bloggen sen 2006(!) :)
Lämna gärna en komment

Fråga mig

46 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards