jempas.se - jempas shoppingspree!

Direktlänk till inlägg 18 november 2014

London - dag 3

Av jempa - 18 november 2014 19:08

På fredagen försökte vi komma iväg lika tidigt som dagen innan, och eftersom man inte direkt vill äta ihjäl sig på hotellfrukosten (äcklig!) så blev vi klara rätt fort.
Vi hann aldrig åka förbi Buckingham palace på bussturen dagen innan så vi tog den turen denna dagen istället, med Harrods som mål som var utefter samma buss-sträcka så blev det perfekt. Vi var på plats bara några minuter innan öppning så det blev ju kanonbra, vi hade mycket på schemat som vi ville hinna med.
Utanför Harrods stog massor me folk o väntade på att de skulle öppna, så medans vi också väntade så kollade vi in deras helt galna skyltfönster! Som värsta skådespelen o varje fönster hade tillhörande musiksnuttar som passade in. Så otroligt fint var det, med jultema :) i ett fönster flög renar och drog tomten på en släde. Ja man kan ju anta att det ligger en del jobb bakom allt :)
Inne på Harrods tyckte jag påminde om NK rätt mycket, tyckte inte det var nåt särskilt direkt, men dom hade en mysig kaffe/te avdelning och jag ångrar att jag inte köpte med mej nåt. Måste helt enkelt åka tillbaka ;)

Efter Harrods hade vi Madame Tussauds som mål. Så vi tog tuben dit (det är smidigt och lätt att förstå sig på deras tbane-system) och när vi kom fram var det lunch-tid och eftersom vi inte åt samma bra frukost som Gunde brukar, så var vi rätt hungriga. Vi letade upp en pub i närheten av Madame Tussauds och käkade. Så mätta o nöjda kunde vi ställa oss i kön, och tur att vi hade käkat för vi fick stå i kö i över en timma. Men det var lite väntat faktiskt.

Madame Tussauds vaxdockor där i London är inte alls lika nya eller uppdaterade som dom i Los Angeles, Justin Timberlake's docka är ju flera år gammal så han inte ens är speciellt lik sig själv längre, lite tråkigt. Gällde alla dockor egentligen. Men nåt som var roligare och som inte finns på MT i L.A är att man fick gå igenom ett "spökhus" där dom visade alla skräckfilms-skådisar, typ Anthony Hopkins mfl, samtidigt som spöken o zombies o massa annat äckel skrämde en! Jag blev skiträdd! Jag ville först inte ens gå igenom där (det fanns en annan väg man kunde ta för barn eller för folk me högt blodtryck eller för dom som helt enkelt inte gillar spökhus, ja sånna som jag) men David manade på mig o menade på att vi väntat så länge i kö o vi borde verkligen och bla bla, och vips så hamnade jag i den mörka tunneln på väg in till skiten, haha :) jag gick alldeles framför david, skitnära och typ sidvärtes, haha jag visste inte var jag skulle ta vägen! Ville inte ha han framför mig heller för då kanske nån skrämmer en bakifrån ju! Hemskt!
Till slut kom vi ut och jag hade ont i halsen o svettiga händer för jag skrikit och blivit så jekla skrämd!

Efter den fick vi åka i en liten vagn o se Londons historia, det var en trevlig tur faktiskt, som en berg o dal bana fast alltså i slow motion och man fick se olika "skådespel" typ.
Och den sista speciella saken, utöver dom vanliga vaxdockorna, var att vi fick se en animerad superhjälte-film i 4d, så det var inte bara 3d utan i en scen när en av dom där superhjältarna föll i en fontän så sprutade det vatten på oss! O när dom flög så blåste det i salongen med mera.

Vi tyckte iallafall att Madame Tussauds var bra, förutom att dockorna borde uppdateras ;) men är man i London måate man ändå ha varit där en gång.

Efter Madame Tussauds åkte vi ut till en stoor galleria som heter Westfield Stratford, jag hade ju inte shoppat nåt så tänkte att det här var sista chansen :) passade perfekt med en galleria då också eftersom vi redan gjort oxford street o dessutom regnade det.
Jag köpte en mössa och necessär på Superdry och några trosor på Victorias Secret (5 st för 20 pund, värt!). Och så blev det en tröja på Forever21 och en annan från h&m. Köpte en julig mugg på Starbucks också när vi ändå tog varsin kopp kaffe.

Nästkommande dag var vi på resande fot från kl 05 så det finns inte så mycket mer att skriva om.
Vi är iallafall nöjda med resan! London var som vi väntat oss, men julpyntet och julbelysningarna på alla gator gjorde allt så himla mysigt! Och när vi gick på Oxford street på kvällen började det snöa! Kändes magiskt!
Vi gillar London, trots alla skabbiga pubar och tjocka, knappt stekta baconskivor :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av jempa - Tisdag 15 juni 21:44

Ne men asså, jag gillar Shein! Hur ofta beställer man ett par vita (!) jeans som sitter bra OCH verkligen är i ankellängd trots mina 157 cm?! Sjukt ju. Ankellängd brukat motsvara normal längd för mig annars, haha.. Och slitningarna är där dom s...

Av jempa - Måndag 14 juni 18:55

Har påbörjat projekt barnrum nu, äntligen! Dock får vi se när vi har löst en bra plats till mig o Davids hemmakontor (inte lätt i en trea), men jag har lite idéer. Men iaf, köpt detta från IKEA till Jasons rum: Förvaringsmöbler,.det älskar ...

Av jempa - Lördag 12 juni 22:02

Idag blev det en utflykt till Järvzoo med familjen Rautakorpi! En riktigt härlig dag har vi haft! Och sån himla tur med vädret också :) Vi fick se massa djur, tyvärr gömde sig lodjuren för bra, men förutom dom såg vi nog dom flesta. Jason ha...

Av jempa - Torsdag 10 juni 21:31

Var på Lager157 häromdagen, köpte lite sommarplagg till Jason. Och i kön till kassan såg jag denna fina filt! (Jag ÄLSKAR filtar!). Och den kosta 150 spänn, fatta va billigt?! Självklart köpte jag den :D Perfekta beiga färgen också :) Lager1...

Av jempa - Lördag 5 juni 21:16


Hur snygga?! Älskar dom! Igår akutshoppade jag dessa på H&M under min lunchrast, och utbudet på stadens butiker är sådär, så jag är jättenöjd över att jag hittade dessa :) Helst vill vi ha en UV-dräkt till han även i år, men det fanns inga b...

Presentation

Jenny heter jag, men kallas för Jempa. Bor tillsammans med min man och våran son i Sundsvall.

Förutom min familj så älskar jag inredning, mode och att resa! Att blogga är också kul och jag har haft den här bloggen sen 2006(!) :)
Lämna gärna en komment

Fråga mig

46 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se