jempas.se - jempas shoppingspree!

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2014

London calling!

Av jempa - 24 oktober 2014 18:00

 

Det blir London i November! Otroligt roligt ska det bli :) Har ju alltid velat åkt dit, både jag och David, så nu kör vi!


Vi ska bo på i närheten av Paddington station, ja för de vet ni ju va de ligger va? typ... :) Ne men de e iaf 15 min gångavstånd till oxford street (massa butiker) bl.a Och det ligger nära Hyde Park, en mysig stor park. Ska man gå ner till Big Ben och London Eye bland annat så tar det runt 50 min, men vi lär nog åka en sån där Hop on- hop off-buss för att få ut det mesta av resan, man får se så mycket på sånna turer och i en stad som London tror jag det är värt det, speciellt när man bara är där på en weekend. Vi åkte en sån budd i Barcelona och det var jättebra :)


Jag visar er hotellet senare, men jag hittade ett modern och billigt boende så det blev kanon. Rummet är dock rätt litet MEN med eget badrum, och det är inte särskilt vanligt på Londons hotell ska ni veta, så vi är nöjda, haha. 
 
Linda

Linda

24 oktober 2014 19:11

Ååå, vad roligt med London :D Jag var där när jag fyllde år i april för första gången, och jag bodde bara fem minuter från Paddington precis ovanför Hyde Park. Nära och bra till shoppingen samt till Harrods om Ni ska dit! Shoppingen är GRYYYM kan jag lova!! Hann inte ens med Primark t.ex pga alla affärer. VS-butiken är AWESOME! Hop on hop off-buss är riktigt bra då man får se mycket. Åkte själv en sån buss bara för att få se så mycket som möjligt. ska bli kul att se vilket hotell ni ska bo på

http://Lindadelicious.bloggplatsen.se

jempa

24 oktober 2014 23:38

Det låter som att du bodde i närheten av där vi ska bo.
Jag tror inte det kommer bli så mycket shopping för mig eftersom jag reser endast med kabinväska och en LV neverfull (alltså inget incheckat bagage) men jag kommer inte packa ner så mycket så en del ryms ju iaf :) och neverfull'en rymmer en del också :)
Primark ska jag på pch Harrods, hoppas deras julskyltning är klar för den ska vara nå speciellt sägs det. VS skulle jag kunna hoppa över den här gången faktiskt :)
Roligt att höra dina tips! Skriv gärna mer om du kommer på nåt :)

 
Linda

Linda

25 oktober 2014 00:11

Jag åkte aldrig tunnelbana då bussar gick precis utanför hotellet. Tog lite tid ibland, men det var det lite värt att åka dubbeldäckare längst upp och längst fram. Mitt hotell var ganska litet och gammalt, men charmigt. Åker ni hop on hop off-buss ingår biljett att åka på Themsen från Towern till Big Ben. Det gjorde jag (tror att det gör det med alla "linjer"). Välj den buss där ni får se det ni vill se. Jag utgick från Trafalgar Square med min buss då åker man runt utan att missa nåt. Okej, då kan det vara svårt ja, men man behöver inte shoppa så mycket heller ;) LV-väskorna är så snygga!!
Harrods var riktigt kul att gå på samt Harvey Nichols som var lite mindre. Få se alla Chanel-väskor mitt framför näsan på en gjorde en lite sjuk, haha. Rekommenderar ändå VS som är tre våningar, men man ska hinna med mycket under en weekend (som jag antar att ni åker). den 4:e har bara provrum så den räknar jag ej. Riktigt bra hur som!
Flyger ni till Heathrow? Då är mitt tips att åka Heathrow Express till Paddington som bara tar en kvart - utan att stanna. Kostar lite mer än dem andra, men det är så värt det! Missa inte Regent Street som har många grymma butiker.
Finns så mycket att se och göra i London. Längtar verkligen tillbaka dit. Mina fördomar försvann när jag var där om man säger så. Jättetrevliga är engelsmännen också. Finns en argentinsk restaurang (som finns på några ställen i stan) som heter Gaucho som har jättegod mat! Lite dyrare mat, men sååå gott! Chinatown har bra priser på mat.
Ska bli kul att läsa hur ni kommer ha det där, och va ni har gjort =) Riktigt bra stad alltså. Missa inte att gå i Hyde Park förresten, väldigt mysigt där!

http://Lindadelicious.bloggplatsen.se

jempa

25 oktober 2014 13:59

Jag kommer packa med mig minimalt med grejjer för att kunna shoppa och pula väskan full :D
Ja, iofs skulle jag behöva fylla på med lite nya trosor från VS, deras är ju grymma, så får nog ta ett besök dit ändå, man lär ju inte kunna hålla sig om man ändå går förbi där :)
Vi flyger till Gatwick men har kollat upp att dom också har ett express tåg in till city som vi ska ta.
Ja, Hyde park vill vi itne missa :) Vi bor ju alldeles ovanför där så vi kommer nog gå igenom där när vi går till Harrods t.ex Har pluggat på kartan rätt bra tror jag, man vill gärna försöka ha lite koll iallafall när man kommer till en ny stad :)

 
Linda

Linda

25 oktober 2014 21:08

Nackdelen är att nu har pundet gått upp sen jag var där så det blir ju rätt dyrt i längden, men samtidigt vill man unna sig när man väl är där! Köpte mig både en Michael Kors-väska samt en LV-sjal som jag älskar!
Jag älskar trosorna från VS. Dem hade så bra med 3 för 3o pund säger vi. Man fick välja och vraka som man ville. Dock ligger den lite längre ner på Bond Street, så man ser den inte direkt från Oxford Street.
Liten bit är det till Harrods det ska jag inte säga annat om, men att gå igenom där funkar bra.
Kom på ett annat tips det är att köpa ett Oyster-card som du laddar på med valfri summa så kan du åka på kortet tills pengarna där tar slut. Avstånden är lite långa emellan saker ibland.
Sen kan jag personligen säga att jag blev förvirrad av ALLA deras mynt. Tror jag har en 8 olika mynt kvar från resan i olika valörer. Dem var liiite förvirrande för mig..

http://Lindadelicious.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av jempa - Tisdag 15 juni 21:44

Ne men asså, jag gillar Shein! Hur ofta beställer man ett par vita (!) jeans som sitter bra OCH verkligen är i ankellängd trots mina 157 cm?! Sjukt ju. Ankellängd brukat motsvara normal längd för mig annars, haha.. Och slitningarna är där dom s...

Av jempa - Måndag 14 juni 18:55

Har påbörjat projekt barnrum nu, äntligen! Dock får vi se när vi har löst en bra plats till mig o Davids hemmakontor (inte lätt i en trea), men jag har lite idéer. Men iaf, köpt detta från IKEA till Jasons rum: Förvaringsmöbler,.det älskar ...

Av jempa - Lördag 12 juni 22:02

Idag blev det en utflykt till Järvzoo med familjen Rautakorpi! En riktigt härlig dag har vi haft! Och sån himla tur med vädret också :) Vi fick se massa djur, tyvärr gömde sig lodjuren för bra, men förutom dom såg vi nog dom flesta. Jason ha...

Av jempa - Torsdag 10 juni 21:31

Var på Lager157 häromdagen, köpte lite sommarplagg till Jason. Och i kön till kassan såg jag denna fina filt! (Jag ÄLSKAR filtar!). Och den kosta 150 spänn, fatta va billigt?! Självklart köpte jag den :D Perfekta beiga färgen också :) Lager1...

Av jempa - Lördag 5 juni 21:16


Hur snygga?! Älskar dom! Igår akutshoppade jag dessa på H&M under min lunchrast, och utbudet på stadens butiker är sådär, så jag är jättenöjd över att jag hittade dessa :) Helst vill vi ha en UV-dräkt till han även i år, men det fanns inga b...

Presentation

Jenny heter jag, men kallas för Jempa. Bor tillsammans med min man och våran son i Sundsvall.

Förutom min familj så älskar jag inredning, mode och att resa! Att blogga är också kul och jag har haft den här bloggen sen 2006(!) :)
Lämna gärna en komment

Fråga mig

46 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se