jempas.se - jempas shoppingspree!

Alla inlägg under augusti 2022

Av jempa - 29 augusti 2022 21:45

Här passade jag och Jason på att ha en liten picknick i favorit-lekparken medans Leon sov sin lunchvila. Supermysigt. Packade ryggan med vatten, banan och en kexchoklad. Perfekt!

Nya kläder från Lindex. Jason har börjat gå in i stl 110 nu så det behövs en del nytt.

Har fått upp pojkarnas födelsetavlor :) Jasons tavla har hängt inne i hans rum förut. Men nu när jag fick presentkort på Leons tavla, på babyshowern (tack gulliga ni!!) så satte vi upp båda i vårat sovrum istället.

Leon, min Leon!

Den här bilden är från idag när vi tog en promenad i vårat närområde. Han älskar att gå i skogen. Stora, lilla killen våran!

Av jempa - 21 augusti 2022 21:25

Hallå allihopa! Här har det varit lugnt ett tag, bloggsemester kan man säga :)

Tänkte köra en liten uppdatering ang Leons utveckling, för nu händer det massvis!

Han är fortfarande den gladaste, lilla killen vi mött och det säger alla som träffar han också: ?är han aldrig ledsen??.
Och jorå det händer såklart, när han är hungrig eller trött men 97% av dagarna är han en gladfis och det är vi himla tacksamma för!

Han har börjat göra små bubblor med munnen och ?pruttljud? om ni fattar :) och en favorit just nu är att ligga o grejja med fötterna, igår sög han på stortån å stackarn men han verkar gillare, haha


Han har fått börja smaka på en del mat nu. Hittills har han fått vattenmelon (han älskar det!), gurka, mango, lite sås vi hade till vår mat, grädde och så har vi börjat ge han gröt någon gång per dag.
Gröten är fortfarande lite konstig tycker han och att äta från skeden är inte helt lätt. Han ?attackerar? den nästan så mycket hamnar överallt förutom just i munnen :)

Han tycker om att åka i vagnen och när han var kring 5 månader så bytte vi till sittdelen, jag märkte att han ville se mer och han fick inte ro i liggdelen.
Han är nyfiken och om han hör något ljud så vill han titta åt det håll det kommer från.
Han är verkligen så mycket mer ?med? nu och börjar komma ifrån minibebis-stadiet. Lite sorgligt också, samtidigt som man blir så glad över allt nytt han lär sig.

Han har ännu inte vänt sig åt något håll, men han ör otroligt stadig i rygg och nacke. Han sitter fint med stöd och korta stunder kan han sitta själv men välter åt sidan ganska snabbt.

Sömnen då? Alltså, det är så oförskämt bra nu att jag bara väntar på bakslaget! För det brukar krångla, ofta när dom är i ett språng och har för mig det brukar vara en tuff sömnperiod när dom är kring 8 månader. Så vi njuter nu, haha :)
Vi nattar han samtidigt som Jason - klockan 19. Han somnar, precis som Jason, inom 15-20 min. Och sedan kan han sova till kl 05.45 Ibland, kanske 2 nätter i veckan, så vaknar han vid 04 o vill äta för att sedan somna om.
Men vanligtvis har han sovit typ 11 timmar i sträck.
Så himla skönt!

Hans typiska sovstil - en fot mot kanten och han älskar att ha en filt eller snutte över ansiktet när han somnar :) (vi har enbart muslinfiltar till honom men övervakar han ändå vid nattning såklart o tar sedan bort filten när han somnat.)

Ja det var litegranna om Leon. Tänkte att en liten update om honom var på sin plats :)

Kram på er alla fina läsare!

Presentation

Jenny heter jag, men kallas för Jempa. Bor tillsammans med min man och våran son i Sundsvall.

Förutom min familj så älskar jag inredning, mode och att resa! Att blogga är också kul och jag har haft den här bloggen sen 2006(!) :)
Lämna gärna en komment

Fråga mig

46 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards