jempas.se - jempas shoppingspree!

Direktlänk till inlägg 18 november 2014

London - dag 3

Av jempa - 18 november 2014 19:08

På fredagen försökte vi komma iväg lika tidigt som dagen innan, och eftersom man inte direkt vill äta ihjäl sig på hotellfrukosten (äcklig!) så blev vi klara rätt fort.
Vi hann aldrig åka förbi Buckingham palace på bussturen dagen innan så vi tog den turen denna dagen istället, med Harrods som mål som var utefter samma buss-sträcka så blev det perfekt. Vi var på plats bara några minuter innan öppning så det blev ju kanonbra, vi hade mycket på schemat som vi ville hinna med.
Utanför Harrods stog massor me folk o väntade på att de skulle öppna, så medans vi också väntade så kollade vi in deras helt galna skyltfönster! Som värsta skådespelen o varje fönster hade tillhörande musiksnuttar som passade in. Så otroligt fint var det, med jultema :) i ett fönster flög renar och drog tomten på en släde. Ja man kan ju anta att det ligger en del jobb bakom allt :)
Inne på Harrods tyckte jag påminde om NK rätt mycket, tyckte inte det var nåt särskilt direkt, men dom hade en mysig kaffe/te avdelning och jag ångrar att jag inte köpte med mej nåt. Måste helt enkelt åka tillbaka ;)

Efter Harrods hade vi Madame Tussauds som mål. Så vi tog tuben dit (det är smidigt och lätt att förstå sig på deras tbane-system) och när vi kom fram var det lunch-tid och eftersom vi inte åt samma bra frukost som Gunde brukar, så var vi rätt hungriga. Vi letade upp en pub i närheten av Madame Tussauds och käkade. Så mätta o nöjda kunde vi ställa oss i kön, och tur att vi hade käkat för vi fick stå i kö i över en timma. Men det var lite väntat faktiskt.

Madame Tussauds vaxdockor där i London är inte alls lika nya eller uppdaterade som dom i Los Angeles, Justin Timberlake's docka är ju flera år gammal så han inte ens är speciellt lik sig själv längre, lite tråkigt. Gällde alla dockor egentligen. Men nåt som var roligare och som inte finns på MT i L.A är att man fick gå igenom ett "spökhus" där dom visade alla skräckfilms-skådisar, typ Anthony Hopkins mfl, samtidigt som spöken o zombies o massa annat äckel skrämde en! Jag blev skiträdd! Jag ville först inte ens gå igenom där (det fanns en annan väg man kunde ta för barn eller för folk me högt blodtryck eller för dom som helt enkelt inte gillar spökhus, ja sånna som jag) men David manade på mig o menade på att vi väntat så länge i kö o vi borde verkligen och bla bla, och vips så hamnade jag i den mörka tunneln på väg in till skiten, haha :) jag gick alldeles framför david, skitnära och typ sidvärtes, haha jag visste inte var jag skulle ta vägen! Ville inte ha han framför mig heller för då kanske nån skrämmer en bakifrån ju! Hemskt!
Till slut kom vi ut och jag hade ont i halsen o svettiga händer för jag skrikit och blivit så jekla skrämd!

Efter den fick vi åka i en liten vagn o se Londons historia, det var en trevlig tur faktiskt, som en berg o dal bana fast alltså i slow motion och man fick se olika "skådespel" typ.
Och den sista speciella saken, utöver dom vanliga vaxdockorna, var att vi fick se en animerad superhjälte-film i 4d, så det var inte bara 3d utan i en scen när en av dom där superhjältarna föll i en fontän så sprutade det vatten på oss! O när dom flög så blåste det i salongen med mera.

Vi tyckte iallafall att Madame Tussauds var bra, förutom att dockorna borde uppdateras ;) men är man i London måate man ändå ha varit där en gång.

Efter Madame Tussauds åkte vi ut till en stoor galleria som heter Westfield Stratford, jag hade ju inte shoppat nåt så tänkte att det här var sista chansen :) passade perfekt med en galleria då också eftersom vi redan gjort oxford street o dessutom regnade det.
Jag köpte en mössa och necessär på Superdry och några trosor på Victorias Secret (5 st för 20 pund, värt!). Och så blev det en tröja på Forever21 och en annan från h&m. Köpte en julig mugg på Starbucks också när vi ändå tog varsin kopp kaffe.

Nästkommande dag var vi på resande fot från kl 05 så det finns inte så mycket mer att skriva om.
Vi är iallafall nöjda med resan! London var som vi väntat oss, men julpyntet och julbelysningarna på alla gator gjorde allt så himla mysigt! Och när vi gick på Oxford street på kvällen började det snöa! Kändes magiskt!
Vi gillar London, trots alla skabbiga pubar och tjocka, knappt stekta baconskivor :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av jempa - 29 december 2023 19:47


Ett till inlägg på en o samma dag?! Sjukt ju.. :) Iallafall, var med en kompis på Birsta City idag. Egentid yeay!! Det var sååå skönt att bara strosa runt där i lugn o ro.. Vi kikade lite på rean och jag hittade faktiskt lite till mig själv, vilk...

Av jempa - 29 december 2023 07:27

Heej! Som ni märker så är det ingen vidare aktivitet här på min blogg nuförtiden. Appen jag använder för att blogga är rätt urusel och bilderna blir knas om man läser i mobilen.. så det känns ju inte alls lika roligt då. Jag hoppas det kommer någon r...

Av jempa - 1 mars 2023 20:03

Hejsan svejsan så dök det upp ett inlägg här! :) Idag fyller ju Leon 1 år?! På riktigt, åren går inte så fort som när man har småbarn! Så nu är han lixom ingen bebis längre heller, galeeet! Idag firade vi honom bara vi. Och på lördag har vi...

Av jempa - 25 december 2022 21:17

God Jul på er alla fantastiska bloggläsare! Ja alla fyra! :) ne men har faktiskt lite fler läsare än ap o bara det är ju helt otroligt?? Hur som helst, Jason var inte på foto-humör när jag skulle ta julbilderna, därav flest bilder på Leon :D S...

Av jempa - 21 december 2022 11:21

Julrean startar tidigare nuförtiden, förr var det väl alltid på juldagen de drog igång? Jag har iaf redan gjort lite fynd, detta är från Åhlens: Så en filt och en ljuslykta. 50% rabatt på båda. Har kikat på sån filt förut så det kändes li...

Presentation

Jenny heter jag, men kallas för Jempa. Bor tillsammans med min man och våran son i Sundsvall.

Förutom min familj så älskar jag inredning, mode och att resa! Att blogga är också kul och jag har haft den här bloggen sen 2006(!) :)
Lämna gärna en komment

Fråga mig

46 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards