jempas.se - jempas shoppingspree!

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2013

2013-08-02 våran dag!

Av jempa - 9 augusti 2013 14:49

 

 


 


Den 2 Augusti blev vi Mr och Mrs Hägglund i Las Vegas :) Helt crazy va?! Kan inte förstå det än!


Vi gifte oss i en drive thru (haha! Såå roligt!) i The little white wedding chapel - ett väldigt känt kapell där bl.a Britney Spears, Eva Longoria, Frank Sinatra och Bruce Willis har gift sig.

Det var absolut inget impulsivt utan det här bokade vi redan i Mars, och det har varit så himla svårt att hålla det hemligt! Har velat tala om det för hela världen :)


Just ett drive thru-wedding passade oss perfekt! Det var avslappnat, roligt, spännande, annorlunda men ändå intimt och väldigt speciellt!


Efteråt på kvällen gick vi och åt en fin middag på exklusiva sushi-restaurangen Nobu som ligger i Ceasars Palace. Där skålade vi med champagne och efter det serverade dom oss vin och sushibitar och en sallad som var så himmelskt god! Rekommenderar verkligen den restaurangen! Kanonbra service också verkligen.

David fyllde även 30 år den dagen vi gifte oss, så vi hade verkligen mycket att fira, och det kände man ju av dagen efter ;) Iallafall jag! haha


Våra ringar kommer från Schalins och består av vitt guld, min även med diamanter.


Här är två bilder på kapellet och The tunnel of Love - där man kör igenom innan man kommer till själva luckan där Henry (prästen) väntade på oss :D haha, jag älskar't!

   


2013-08-02 - våran dag


 
 
Ingen bild

Mami

9 augusti 2013 15:17

Fina bilder och tjusigt gjort med ringarna :-)

 
Ingen bild

Pia

9 augusti 2013 16:08

Åh, vad fint! Grattis ännu en gång! :)

jempa

9 augusti 2013 16:14

Tack finis! :)

 
Frida-Martina

Frida-Martina

9 augusti 2013 19:45

Grattis till er!

http://frida-martina.se

jempa

10 augusti 2013 09:34

Tack!! :)

 
Ingen bild

Eriks

10 augusti 2013 00:14

Stort grattis!! :)

jempa

10 augusti 2013 09:33

Tack! :)

 
Ingen bild

Minime

10 augusti 2013 17:17

Gratulerar! Finfina ringar oxå 

jempa

11 augusti 2013 11:51

Tack snälla :)

 
Ingen bild

Elin

24 maj 2014 12:39

Hej! Jag ska till las vegas o gifta mig i höst, måste man boka innan eller är det bara att dyka upp där? :)

jempa

25 maj 2014 11:30

Vad skoj!! Det är ett helt amazing sätt att gifta sig på!
Det går säkert att "droppa in" men vi bokade innan för att va säkra (mest eftersom vi skulle lämna tillbaka hyrbilen samma dag).
Vilket av alla chapels har ni tänkt er? Little white chapel valde vi eftersom deras drive thru var så rolig, dom har en liten kärlekstunnel som man får köra igenom innan man kommer fram till luckan :)

Lycka till med allt o ha så kul!

 
Ingen bild

Elin

25 maj 2014 17:56

Tack för ditt svar!
Åh jag vet inte alls hur vi ska göra haha. Måste börja planer snart känner jag!
Men vill ha något enkelt i alla fall :)

jempa

25 maj 2014 19:18

Inga problem! Hjälper gärna till om jag kan :) ja, vi kände samma sak. Enkelt o snabbt skulle det vara :) helt perfekt blev det! Vi filmade hela vigseln med hjälp av Davids gopro kamera också, blev kanonbra!
Ha det så bra o bara fråga mer om det e nåt du undrar över :)

 
Ingen bild

Elin

25 maj 2014 19:55

Vad snällt!
Man känner ju liksom ingen som gjort detta så har ingen att fråga om "råd" o vad man ska tänka på :) var det enkelt o smidigt att boka på internet? Vad kostade det? :) har googlat o hittat massa trådar kring det men känns bättre att fråga någon så här :)

jempa

25 maj 2014 21:19

Ne det är ju inte jättevanligt ;)
Det funkade jättebra att boka på nätet! Var noga bara när ni väljer tid att skilja på A.M/P.M :) eftersom allt är öppet dygnet runt där.
Osäker på vad det kostade, mem vi betalade 40 dollar där på plats till han aom vigde oss, utöver bokningsavgiften. Ni måste skaffa ett marriage license där i Vegas åxå i deras "stadshus" innan vigseln. Kam va bra att veta ;)

 
Ingen bild

Elin

25 maj 2014 22:44

Kanon! Tack för tipset! Får man den lisensen direkt på en gång då? Hur långt innan bokade ni förresten? Haha Gud vad jag frågar :-)

jempa

25 maj 2014 23:47

Haha de e bara o fråga, jag vet att de e mycket man undrar över! :)
Licensen får du där på en gång, den ska du sedan ha med dig till vigseln. Adressen till stället där du skaffar det kan du googla dig fram till, står rätt mycket info på nätet om det.
Vi bokade typ 4 månader innan. Men vi kom dit 2 timmar innan våran tid men de va inga problem att få vigseln flyttad tidigare så dom verkar vara väldigt flexibla ändå.

 
Ingen bild

Elin

26 maj 2014 09:43

Tack för alla svar :D återkommer om fler frågor dyker upp ;)

jempa

26 maj 2014 11:41

Gör så du! :)

 
Ingen bild

Elin

3 juni 2014 01:15

Haha nu är jag tillbaka igen! Googlar tills ögonen blöder om alla praktiska saker men frågar gärna även om jag tror mig hittat svaren. Man måste ju ansöka om hindersprövning via Skatteverket, visst ska denna tas med till las vegas? På engelska då såklart :) är det nåt mer man behöver ha med sig hemifrån? Nån mer blankett eller så? När man kommer hem, skickar man in "vigselpapper" till Skatteverket då så man blir gift även i Sverige eller vad man ska säga? Alltså jag verkar helt lost, men är så mycket planerande kring hela resan förutom bröllopet så är mycket nu :D

jempa

3 juni 2014 11:44

Haha, välkommen tebax :) vi hade med oss en hindersprövning på engelska men den behövde vi aldrig visa upp någonstans, men ta med erat ni också för säkerhets skull. Vigselförrättaren vill ha erat Marriage License innan vigseln som ni fixat där. Något mer behövs inte. Precis, När ni kommer hem skickar/lämnar ni in vigselbeviset och ansökan om namnändring, om det ska göras. Så är ni även gifta på riktigt här hemma :)

 
Ingen bild

Elin

3 juni 2014 12:47

Tackar ;)
Ja men vad bra! Skadar ju inte att ta med den utifall att :)
Tack för all hjälp (ännu en gång!) nu känner jag mig mer säker :D

 
Ingen bild

Elin

19 augusti 2014 14:18

Hej! Nu är jag tillbaka haha :) nu har jag en fråga gällande efternamnsbyte, letar mig tokig på Skatteverkets hemsida men blir inte klok! Där står det att man ska anmäla efternamnsbyte innan eller i samband med vigseln. Samt att man ska skicka in de papprena i samband med hindersprövningen. Hindersprövning på engelska har jag redan beställt, utifall att man måste ha med sig det i utlandet.
Men som sagt efternamnsbytet, hur anmäler man det i förväg när man gifter sig i utlandet? Gjorde ni det efter att ni kom hem i samband med att man skickade in vigselbeviset? 1000 frågor :/

jempa

19 augusti 2014 19:54

Hej igen Elin! :)
Efternamnsbytet var inget som jag gjorde innan, utan det papperet skickade jag in när vi kom hem. Det tog en himla tid innan det blev beviljat men till slut så. Vigselbeviset gick vi o lämnade in för hand, om du vill kan du säkert lämna in efternamnsbytet då också. Eftersom vi ju gifte oss utomlands och mitt gamla efternamn var på mitt pass så tog vi tag i det när vi kom hem istället.

Fråga på bara om det är något mer du undrar över, jag vet hur det är! :)

När åker ni föresten?
Ha de bra!

 
Ingen bild

Elin

19 augusti 2014 20:06

Okej kanon! Tack för ditt svar! :)
Då kan man ta det när man kommer hem :)
Åker till los angeles den 3 sep, är där någon dag, sedan bila till las vegas den 7 sep, gifter oss den 9 :) sen blir det vidare till san fransisco och sen avslutas resan i los angeles, ska på universal studios bland annat :) läste ditt inlägg om det också!

jempa

19 augusti 2014 20:14

Vad roligt! Ni kommer få en toppenresa tror jag! Kalifornien är fantastisk! Och ja, Universal studios är jättekul! Missa inte Studio tour'en! :)

 
Ingen bild

Elin

19 augusti 2014 20:30

Ja det tror jag med :D varit mycket planerande , både med resa o bröllop, känner mig orolig att jag ska ha glömt nåt viktigt :) men men. Blir nog bra.
Tack för alla dina svar. Enklare att fråga nån som man vet gjort detta än att googla ibland haha. Har faktiskt följt din blogg ett tag :)

jempa

19 augusti 2014 21:53

Jaa, jag känner igen den känslan! Men samtidigt är det ju lite kul att planera också, tycker jag iaf :D ja det kommer säkerligen gå bra!
Ja, det är ju inte så himla vanligt att ha ett bröllop i Vegas, jag hade google som bästa vän veckorna innan vi åkte, haha :)
Vad kul att höra! Hoppas du gillar den!

 
Ingen bild

elin

10 september 2014 06:41

Hej igen! Nu har vi nyss gift oss, allt gick så fort så efteråt dök det upp frågetecken haha. Måste man beställa ett marriage certifikat, alltså beställa det härifrån vegas, så man kan lämna in det hemma eller hur funkar det? På certifikatet som vi fick stod det att det enbart var en "souvenir" och att man skulle vända sig till en adress i las vegas. Hjälp!! Haha

 
Ingen bild

elin

10 september 2014 15:22

Haha förlåt för ev struligt inlägg tidigare, bara undrar lite hur det går tillväga när man registrerar sitt bröllop i vegas, tar man bara med certifikatet eller måste man ha marriage license med sig också? Och.måste man ha den license med sig till Sverige sen? Jag fick ett certifikat men fick aldrig tillbaks licensen:/

jempa

11 september 2014 16:37

Du behöver inte själv registrera din vigsel där i vegas, utan det som krävs INNAN vigseln är att ni skaffar ett marriage license som vigselförrättaren sedan tar och behåller. Men sedan så tror jag att dom skickade det riktiga vigselbeviset med posten, för det tar ju några dagar innan det gått igenom all adminiatration där i vegas åxå för att registrera eran vigsel. Det som ni fick efter ceremonin är bara som ett minne :) hoppas detta svar hjälpte!

 
Ingen bild

Elin

11 september 2014 18:18

Tack så hemskt mycket för dina svar! Det stod något på baksidan på det där man fick som minne att man skulle själv gå in och beställs en certifierad kopia av vigselbeviset eller nåt. Gick till deras recording center för att kolla om jag kunde hämta ut det på en gång men då hade det inte kommit in men killen jag pratade med där gav mig en adress där jag skulle beställa via hemsidan :) Men när man kommer hem till Sverige så är det "bara" det vigselbeviset som man får hemskickat som ska in till skatteverket? Ingen hindersprövning eller så? Sparade min svenska hindersprövning för säkerhetsskull :) Alltså du anar inte hur mycket du har hjälpt mig, Google kan vissa gånge dra åt helvete ;) nu ska vi åka vidare mot San Francisco, har ni varit där så du kan gå nåt tips på vad man måste se? :) Alcatraz är redan bokat iaf! :)

jempa

11 september 2014 19:22

VAd glad jag blir att mina svar hjälpte! :) precis, du behöver bara ha med dig vigselbeviset till skatteverket, så när det är registrerat så får du hem ett brev på posten att ni även är lagligt gifta i Sverige, och inte bara i Nevada ;)
Nej vi skippade SF när vi var i Cali, men om vi skulle åkt dit skulle vi absolut också besökt Alcatraz och självklar åkt över Golden Gate :) sen skulle man ju gärna vilja åka spårvagn upp för backarna där också. Låter som att ni har en bra resa? Du har ingen blogg eller instagram där jag kan följa dig? Skulle va kul o se :)

 
Ingen bild

elin

11 september 2014 21:43

Tack så himla mycket!!
Instagram: elinnorberg87,är också från Stöde;) följ gärna!!

jempa

13 september 2014 10:19

Men vad roligt! Då ska jag absolut följa :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av jempa - 29 december 2023 19:47


Ett till inlägg på en o samma dag?! Sjukt ju.. :) Iallafall, var med en kompis på Birsta City idag. Egentid yeay!! Det var sååå skönt att bara strosa runt där i lugn o ro.. Vi kikade lite på rean och jag hittade faktiskt lite till mig själv, vilk...

Av jempa - 29 december 2023 07:27

Heej! Som ni märker så är det ingen vidare aktivitet här på min blogg nuförtiden. Appen jag använder för att blogga är rätt urusel och bilderna blir knas om man läser i mobilen.. så det känns ju inte alls lika roligt då. Jag hoppas det kommer någon r...

Av jempa - 1 mars 2023 20:03

Hejsan svejsan så dök det upp ett inlägg här! :) Idag fyller ju Leon 1 år?! På riktigt, åren går inte så fort som när man har småbarn! Så nu är han lixom ingen bebis längre heller, galeeet! Idag firade vi honom bara vi. Och på lördag har vi...

Av jempa - 25 december 2022 21:17

God Jul på er alla fantastiska bloggläsare! Ja alla fyra! :) ne men har faktiskt lite fler läsare än ap o bara det är ju helt otroligt?? Hur som helst, Jason var inte på foto-humör när jag skulle ta julbilderna, därav flest bilder på Leon :D S...

Av jempa - 21 december 2022 11:21

Julrean startar tidigare nuförtiden, förr var det väl alltid på juldagen de drog igång? Jag har iaf redan gjort lite fynd, detta är från Åhlens: Så en filt och en ljuslykta. 50% rabatt på båda. Har kikat på sån filt förut så det kändes li...

Presentation

Jenny heter jag, men kallas för Jempa. Bor tillsammans med min man och våran son i Sundsvall.

Förutom min familj så älskar jag inredning, mode och att resa! Att blogga är också kul och jag har haft den här bloggen sen 2006(!) :)
Lämna gärna en komment

Fråga mig

46 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards