jempas.se - jempas shoppingspree!

Alla inlägg under augusti 2010

Av jempa - 24 augusti 2010 17:12

 


Dom här snygga bootsen har kommit in på H&M i stan, men min storlek fanns inte kvar, synd! Kanske på BC.. får kika om man ska ut dit nån dag. Priset är också väldigt mycket H&M; 299 kr!

Av jempa - 24 augusti 2010 17:07

 


Mötte mami på stan idag. Hon hade varit o klippt sig hos Trudes (där på bankgatan) och hon hade fått en goodiebag minsann =) Dom har ju haft vattenskador där så dom passade på att renovera hela salongen, så det var "nyöppning" och dom 50 första kunderna får en goodiebag. Dom öppnade igår, och imorgon ska David dit också, så hoppas han e en av dom 50 så han också får en liten bag :)


Vi passade iaf på att käka middag (eller jag iaf, hon fikade) på stan. Det blev en bakad potatis med skagenröra på Charm. Jättegott!

Av jempa - 23 augusti 2010 19:27

     


"Dampade" lite framför kameran innan jag drog ut på en 4-5 km lång prommis. Sprang till o med ibland när ingen såg *fniss* Ne men det är ruskigt skönt att komma ut! 40 minuter var jag ute iallafall. 

Nu blir det dusch innan Fångarna på fortet!

Av jempa - 23 augusti 2010 18:14

 

Undra om Fader Fouras är med?


Ikväll börjar Fångarna på Fortet igen! Med Gunde och Agneta som programledare! Precis som det ska vara alltså :)

Programmet sänds tydligen mån-ons 20.00 Inte bara en gång i veckan alltså. Crazy dazy.

Av jempa - 23 augusti 2010 18:03

 


Köpte lite smågrejjer på Åhléns idag. Sprayen tycker både jag o David är bra, och Body Buttern har jag aldrig provat, men Dove brukar ha bra grejjer. Ögonbrynsfärgning har jag aldrig provat men tror det kan bli bra till mina råttfärgade bryn :) Kul o testa iaf!

Av jempa - 23 augusti 2010 17:44

Bättre sent än aldrig, eller hur =) Här kommer några av alla bilder som togs på kräftskivan i Gimåfors i fredags.


 

Det ena av dom två borden där vi alla satt och njöt av maten.


 

Undra vem som helst vill va me på bild..?


 

mmmmmmmmmmm...


 

Gott med kräftor på rostat bröd!


 

lite wine =)


 

Efter maten tog jag, David, Linea och Dennis en sväng ner till sjön.


 

hja..


haha, skön stajl Linea =)


   

Det ser såå himla mörkt ut när man fotar med blixt. Egentligen var det inte alls såhär mörkt som det ser ut att vara.


 

Toksvart bakgrund. Det e alltså sjön i bakgrunden =)


 

Tillbaka igen.


 

 

Fint va? Det var här inne vi höll till :)


 

haha, vi yngre hade lite roligt med kameran och lite ljus. Vissa bilder blev riktigt tuffa! (som inte finns i våran kamera)

Blev en fin liten gruppbild på köpet :D


Av jempa - 23 augusti 2010 15:30

Sådärja! Då är man inne i jobbsvängen igen! Första dagen efter semestern gick faktiskt helt ok. Över förväntan :)

Men inatt sov jag inge vidare (bara för att ja visste att jag måste upp tidigt..), vid 03 vaknade jag, somnade om till slut, o sen vaknade jag 20 minuter innan jag skulle upp så låg och halvsov tills det var dags att kliva upp. Dom äldre säger att man ligger på aga..? Tycker det låter så fult :D Aga betyder ju "slå"..?  Fattar ingenting jah, folk över 50 har kvar gammspråket tror jag =) Men ja, det betyder väl att man sover oroligt helt enkelt.


hm, nu blev jag hungrig.. men David e hos tandläkaren o jag måste vänta med o äta tills han e hemma. Tur att våran tandis ligger 1 minuts gångavstånd härifrån :) Så han borde va hemma snart, han sa nåt om pizza.. ja jag e på!



edit: googlade lite om "ligga på aga" och hittade detta. Även att jag bor i mellersta norrland, haha kul =)


Ligga på aga

Om man är rädd för att inte vakna i tid eller ligger och väntar på att ens tonåring ska komma hem efter en fest eller gruvar sig för något annat, kan det vara svårt att sova lugnt. I mellersta Norrland säger man att man ligger på aga (age, åga). Man kan också säga att något är agasamt.

Ordet aga är egentligen detsamma som riksspråkets aga. Det är från början ett gemensamt nordiskt ord med betydelsen  ledning, tillsyn, fostran, men också fruktan, vördnad. Man kan jämföra med norska age ’disciplin, lydighet (sb); tukta, tvinga till lydnad (vb)’, engelska awe ’vördnad, respekt och danska holde i ave hålla styr på. I det svenska riksspråket blev betydelsen så småningom i stället kroppslig bestraffning, men den gamla betydelsen lever alltså kvar i de norrländska dialekterna liksom i finlandssvenskan.

Det kan vara bra att veta att andra nordbor använder ordet i en annan betydelse. I radioprogrammet Språket (23.10.2007) berättades det om en isländsk kvinna boende i Sverige som till en annan mamma på dagis frågat hur hon agade sina barn, varpå den andra mamman skruvade på sig och till slut påtalade att hon tyckte att det var fel att slå sitt barn. ”Va, betyder aga att slå i svenskan? Undrar vad dagispersonalen tycker om pappret jag skrev till dem [om aga].”

Av jempa - 22 augusti 2010 11:47

 

snart är hösten här..


mmm, idag är det min sista semesterdag innan det är dags att börja vardagen igen o börja jobba. Känns ju som att jag gärna hade kunnat vara ledig lite mer =) Men 4 veckor får väl räcka!


men vad ska man hitta på idag då..?

Presentation

Jenny heter jag, men kallas för Jempa. Bor tillsammans med min man och våran son i Sundsvall.

Förutom min familj så älskar jag inredning, mode och att resa! Att blogga är också kul och jag har haft den här bloggen sen 2006(!) :)
Lämna gärna en komment

Fråga mig

46 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Skapa flashcards