jempas.se - jempas shoppingspree!

Alla inlägg under november 2009

Av jempa - 16 november 2009 15:29

 

Jag och David såg en film igår, en action med John Travolta. The Taking of Pelham 123. Och den var rätt så bra faktiskt. Iofs liknar den många andra actions, men den var ändå bra. Bra skådisar också ju =) Jag tror den var 1,45 tim lång så den blev aldrig långsam utan man hängde med bra i filmen hela tiden.


Av jempa - 16 november 2009 15:17

Har varit på VC idag, fick gå in i en egen liten ingång och sitta i ett eget väntrum o vänta, eftersom dom misstänkte svininifluensan. Hon som öppnade dörren åt mig tog på sig munskydd innan. Kändes som att man var värsta viruset som gick runt där =)

aja, läkaren gjorde inte så mycket mer än att lyssna på mina lungor, som f.ö lät bra. Skönt, var orolig för lunginflammation eftersom jag haft så mycket slemhosta. Så han skrev ut hostmedecin till mig som jag ska ta innan jag ska sova. Cocillana.. ska tydligen vara riktigt starka grejjer.. *läskigt* Men det hjälper mig nog så jag får sova. Länge sen jag sov en hel natt nu.

Sjukskriven blev jag också, veckan ut.

Vaknade feberfri idag, otroligt skönt! Men tempen har stigit lite nu under dagen men det borde gå till sig om någon/några dagar tycker jag!

 

Av jempa - 15 november 2009 16:15

 


Inatt var hostan sådär jobbig igen, men ändå inte lika intensiv som tidigare. Så jag fick sova en del faktiskt, ja efter typ 05 tiden då förstås. Fick mest med sömn efter 08 när jag tagit en dusch, det känns att duschen är bra för hostan. Så jag sov från 8.30 till typ 14.00, ja till och från. Vaknade ju ibland och tog en klunk vatten och så, men det känns skönt att få ha sovit lite!

Har kollat på massa Gilmore Girls idag, så bra serie att kolla på när man är sjukis! :)

Ska snart äta, det blir dagens första måltid..man är ju inte direkt hungrig.


Btw, hostar nästan ingenting nu "dagtid" om man jämför med tidigare, det måste väl ändå vara ett bra tecken?!

Av jempa - 14 november 2009 13:28

Ringde precis sjukvårdsrådgivningen, och hon jag pratade med tyckte att det var mycket troligt att jag har svininfluensan.

Jag hade hoppats på att hon kunde fixa ett recept på en bra hostmedecin till mig (därför jag ringde), så att jag får sova på nätterna, men nedå, det ville hon inte göra utan hon tyckte att sjukdommen "behövde" hostan och att kroppen själv ska bearbeta bort den typ. Tärt. Har kanske sovit 3-4 timmar sammanlagt på 2 dygn nu.

Feber har jag fortfarande också, 38,1 alldeles nyss. Tyckte att jag mådde bättre igår än vad jag gör idag.. och enligt henne kunde det ta minst en vecka innan man blev frisk, upp mot 2 veckor.


Och så frågade jag om hur jag ska göra med sjukintyg..eftersom jag inte ska vara ute o smitta folk så ska vårdcentralen kunna skriva ut ett intyg via telefonen som jag sedan får ge till chefen. Har sldrig i mitt liv behövt ett sjukintyg förut, men den här gången känns det som att det kommer behövas. Okej om febern försvinner, men hostan som gör mig sömnlös på nätterna kan ju hänga med ett tag, och ska man orka jobba behöver man ju också sömn som vi alla vet.


Så så är det med mig, nu har söthjärtat lagat mat, jag är inte särskilt hungrig men vet att kroppen behöver näringen... Så får man försöka käka lite.. sen ska jag försöka få lite sömn också.



Av jempa - 13 november 2009 20:21

 


Kan slå ett slag för tröjan längst upp, jag har den i svart och den är verkligen jätteskön!

Linnet i mitten var ju jättefint! Paljetter är ju jättehett nu, både på linnen, tröjor och leggings. Och rosetter är ju så sött =)

Väskan är jag nyfiken på och hur fin är inte den där färgen på halsduken?!

Av jempa - 13 november 2009 17:55

jag ju meddela att på Hemköp i stan finns det inga Lussekatter än :( Dååligt! För tydligen har dom ju börjat säljas på många andra ställen i stan.


Jaja, annars då? Jorå, är väl som vanligt ungefär; täppt i näsan, hes, hosta, bihålorna mår inge vidare, ja det där gamla vanliga typ. Älsklingen gick o köpte hostmedecin till mig förut iaf, får hoppas att det hjälper även om jag tycker att Apotekets grejjer mest är skit.. men ska man ha bättre grejjer måste man ju till doktorn. Så jag hoppas det här hjälper.

Tog Ipren förut så jag hoppas man kan få sova inatt istället för att bli störd av febern. Less på skiten nu!


Har snart kollat igenom alla 8 avsnitt av säsong 2 av Rachel Zoes serie. Hoppas det kommer en 3e säsong snart :)


Ikväll blir det glögg, Idol och tända ljus =) *mys*

Av jempa - 13 november 2009 11:22

Har sovit skitdåligt inatt med, eller egentligen inte sovit dåligt. Utan problemet är väl att jag inte har kunnat somna.. febern kommer fram på kväll/natten.. så jag låg o frös o hostade och klockan blev 01.30 innan jag tog 2 Ipren.. sen tror jag nog att jag lyckades somna efter nån timma. Så vaknade vid 09.. så lite sömn har man fått iaf. Kudden och täcket har varit dyngsurt på vissa ställen, så man har väl inte haft en kanon-natt direkt.

Börjar bli hyffsat less på det här nu.. vaknat utan feber iaf och hoppas det håller i sig så även inatt nurå. Hostan är verkligen pain in the ass.. och jag kan inte riktigt lista ut om det är slemhosta eller torrhosta, men jag tror det är torrhosta. Ska införskaffa hostmedecin iaf och hoppas på att det hjälper. Då kan man nog få lite mer sömn också.





Av jempa - 12 november 2009 15:41

 


Jag blev så himla sugen på lussekatter! Undra när dom ska börja säljas i butikerna..? För det gör dom väl inte än va? Eller har jag missat nåt den här veckan kanske. Känns som att jag har varit isolerade inne i lägenheten hur länge som helst nu fast det egentligen bara är 3e dagen.

Man kanske skulle må bra av att ta lite frisk luft? Nu när febern iallafall börjar släppa. Halsen känns lite bättre också nu, men man vågar väl inte hoppas på det bästa än =)


Hm, funderar på om jag ska prova mig på en promenad till Hemköp för att handla lite middag, så märker man hur mycket man klarar av också, svårt o veta när man bara rör sig i en tvåa.

Men blir nog bara nåt lätt till middag eftersom varken jag eller David inte är så hungriga. Så kan jag spana efter lussekatter också.. ;)

Presentation

Jenny heter jag, men kallas för Jempa. Bor tillsammans med min man och våran son i Sundsvall.

Förutom min familj så älskar jag inredning, mode och att resa! Att blogga är också kul och jag har haft den här bloggen sen 2006(!) :)
Lämna gärna en komment

Fråga mig

46 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards