jempas.se - jempas shoppingspree!

Alla inlägg under februari 2009

Av jempa - 26 februari 2009 14:38

                     


Ja, idag är det bra synd om mig!

Imorse fick jag nog, jag märkte att svullnaden vid tanden inte var borta och jag kände mig febrig. Så jag ringde tandläkaren vid 08.20, jag fick tid 9.30 Först skulle hon ge mig en tid imorgon, men när jag nämde att jag hade feber vart det andra bullar!

Eftersom jag bor ett stenkast från min tandläkare så var den där tiden perfekt! Jag hann ta en dusch och fräscha till mig, så gott det gick iallafall...


Kan ju även berätta att jag hade riktig jekla ångest innan jag ringde till tandläkaren. Jag tycker inte alls om att besöka han och blir alltid lika nervös!

Men jag gick ganska sent så jag skulle slippa sitta och vänta så länge. Det är väl det värsta?! *me dont like väntrum*


Iallafall, han kunde se på en gång att jag har en infektion. Och det är visdomstanden som är boven. Precis vad jag har anat länge!

Han spolade rent och satte dit en tuss med nåt grejs på som smakade faen. Han tyckte jag var väldigt duktig när han satte dit den där tussen, för jag sa ingenting, men helskotta vad ont det gjorde :D hua! 

Efter sisådär 5 minuter var han klar, han skrev ut ett recept på penicillin också som jag ska äta i 10 dagar, 3 tabletter/dag.

Men gissa vad jag fick betala?! 636 kr! SJUKT! För 5 minuters jobb, haha!

Men glad är ju jag som har fått veta vad som är fel och förhoppningsvis få hjälp emot det.

Så nu har jag tagit min allra första penicillin-tablett, and 29 to go..

Ja men just de, fick ju även med en spruta som jag själv (läs sambon) ska göra rent med mellan tanden och tandköttet varje kväll. Hur nu det ska gå..kan bli intressant!


Tog ut den där tussen för snart en timme sen, hade ju ingen aning om hur länge den skulle vara inne, men efter 4,5 timme fick jag nog. Smaka ju faen om den! Uscha!

Och nu förstår jag ju varför jag var så duktig som inte skrek eller nåt, halva tussen var ju under tandköttet... myyyysigt..

mm, nu är det bara att hoppas att penicillinet tar bort infektionen och min feber.

Hädanefter ska jag borsta som fasen på mina visdomständer! Gö det ni med vetja! 

Av jempa - 25 februari 2009 17:45

                               

Såg film förut, Rallybrudar. Somnade flera gånger under filmen så jag fick gå tillbaka hela tiden, men till slut pausade jag och sov en sväng. Vaknade efter någon timme och fortsatte titta.

Den var inte sådär jättebra, men ändå lite småmysig.

2 stjärnor får den.

* * * * *

Av jempa - 25 februari 2009 10:39

Nu har jag varit till vårdcentralen. Usch vad obehagligt det var att lämna halsprov! Jag fick kväljningar flera gånger men till slut fick hon det hon behövde, men bara från ena sidan. Det provet visade iaf att jag inte har någon halsfluss. Hon kollade om jag hade feber också, och det har jag, 38,4. Våran febertermometer går verkligen helt fel. Skulle behöva en ny! Den visade 37,5 nu när jag kom hem, alltså 1 grad för lite..

Jag frågade sköterskan ifall det kanske kunde vara någon inflammation vid visdomstanden eftersom den hade gjort lite ont i helgen, men det tyckte hon inte heller att det var eftersom jag inte är röd där.

Så jag vet inte alls jag? Är väl nåt virus jag har åkt på bara.. ska kurera mig och blir det värre skulle jag höra av mig. Och en bra sak var att jag slapp betala någonting eftersom mina prover inte visade nåt, schysst va? 

Och en annan sak som är bra är att mitt halsont näst intill är borta! Det hurrar vi för! :)

(Kan ha o göra med den jätteäckliga whiskeyn som jag drack igår kväll)


Av jempa - 25 februari 2009 08:21

Pratade precis med vårdcentralen och sa att jag trodde att jag hade fått halsfluss. Jag fick en tid klockan 10 (snabbt!) för ett halsprov. Usch, halsprov låter inte vidare kul! Hoppas man inte kräks, jag är jättekänslig vid sånt där!


Får skjuts av pappsen så det känns skönt iallafall, jag står ju fortfarande kvar på vårdcentralen i Granlo. Ska fixa papper så jag kan byta till Centrums istället.


Ne, ska man ta på sig lite mascara kanske... inte haft smink på flera dagar, ganska skönt faktiskt!


Av jempa - 24 februari 2009 19:15

                                 

Ja det börjar ju ikväll. På Kanal5 klockan åtta. Jag tänkte nog se det iallafall. Kan säkert bli lite småkul =)


Min hals är fortfarande inte tiptop, och inte svullnaden i munnen heller. Kanske, möjligtvis att rodnaden har försvunnit. Men det är fortfarande som en böld där, alldeles bakom visdomstanden, på samma sida som jag har ont i halsen. 

Ingen som har haft nåt liknande i samband med en förkylning/halsfluss/influensa? Var det nu är jag har.. Jag är lite hes och skrovlig i rösten men jag är inte täppt i näsan eller snorig. 


Blää, jag vill slippa tandläkaren..badly!Av jempa - 24 februari 2009 12:16

Hej på er!

Japp, jag blev hemma idag också, har feber idag med och är fortfarande svullen i munnen, alldeles bredvid visdomstanden. Men hoppas inte det är någon inflammation utan bara nåt som hör till influensan. Har det inte gått över om nå dagar så får jag nog besöka tandis. *vill slippa!*


Mitthem ska komma hit o fixa med fläkten våran också som verkar lite pajjad, den brusar upp lite då och då och så låter det som att något är löst inne i spjället (?). Ah nåt sånt, men det är lite jobbigt för man vet inte alls när dom kan komma..


Jag ser riktigt ofräsch ut så jag borde förmodligen duscha, kommer väl iofs inte se nå fräschare ut men kommer väl känna mig fräschare iaf :D 

Går runt här hemma i min svarta mysdress och fryser och svettas om vartannat och är riktigt sådär sjukblek och blå under ögonen.

Niice =)


Hoppas ni mår bättre än jag iaf! Nu ska jag ta en echinachea, duscha och se lite The Hills, har ju två dvd-boxar som jag knappt kollat nåt på.

Kram på er!


Av jempa - 23 februari 2009 20:40

 

Riktigt, riktigt fina klänningar! Den första, ojoj vad snygg!

Vad tycker du? Är dom något i din smak?


Av jempa - 23 februari 2009 14:31

           

För någon vecka sedan så hade Vecko Revyn ett bra erbjudande, man fick 5 nr av tidningen + nivea mascara och nagellack för 98 kr.

Och idag dunsade den första tidningen ner innanför dörren. Passar ju väldigt bra nu när man är sjukis!


Har precis sett filmen High school musical 3, och eftersom jag är sjuk så tyckte jag att det var OK att jag såg den fast jag kanske är lite för gammal för dom där filmerna :D Men det är skönt med filmer som man kan slökolla på, man behöver inte vara 100% uppmärksam hela tiden för man hänger ändå med. Även om den inte var speciellt bra.. =)


Jag kollade om jag hade feber förut, och jorå, feber har man. Precis som jag trodde. Ena studen fryser jag fast jag ligger både under ett täcke och filt. Men sen 5 minuter senare svettas jag.. 

Och svullen i munnen är jag också, lixom läängst bak alldeles bakom visdomstanden.. inge vidare! :/


Presentation

Jenny heter jag, men kallas för Jempa. Bor tillsammans med min man och våran son i Sundsvall.

Förutom min familj så älskar jag inredning, mode och att resa! Att blogga är också kul och jag har haft den här bloggen sen 2006(!) :)
Lämna gärna en komment

Fråga mig

46 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Gästbok

Följ bloggen

Följ jempas.se - jempas shoppingspree! med Blogkeen
Följ jempas.se - jempas shoppingspree! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se