Direktlänk till inlägg 8 februari 2009
Mums vad god den blev! Kanske inte riktigt sådär kladdig som jag hade hoppats på, men det gör inte så mycket för den var väldigt enkel att göra, och snabbt gick det också! Kommer säkert göra den fler gånger.
Receptet kommer här (lånat från Veronicas blogg):
12-16 port
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.Servera med grädde eller glass och frukt. Superenkelt recept o den blir supergod.
Ett tips är att hacka daim och lägga överst innan du ställer in den i ugnen! Gott!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|